engritdefrΤο ΆργοςTo ΔημαρχείοΣιδηροδρομικός ΣταθμόςΗ Δημοτική Αγορά Μέγαρον ΚωνσταντόπουλουΜέγαρο ΤρικούπηΔημοτικό Σχολείο ΚαποδίστριαΚτήριο Ξηνταρόπουλου Στρατώνες ΚαποδίστριαΝαός Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Ναός Αγίου ΚωνσταντίνουΝαός Κοιμήσεως της ΘεοτόκουΝαός Παναγίας Πορτοκαλούσας (Κατακεκρυμμένη)Η Παναγία του ΚάστρουΟ Καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και η Κεντρική ΠλατείαΤο Κεφαλάρι και ο Ποταμός ΕρασινόςΤο Αρχαιολογικό Μουσείο (Καλλέργειο)Η Πλατεία Δικαστηρίου Η Λαϊκή ΑγοράΤο Αρχαίο ΘέατροΣεραπείο-Ασκληπείο-Θέρμες ΑΤο Θέατρο με τα Ευθύγραμμα ΕδώλιαΤο Ιερό της Αφροδίτης Η Αρχαία Αγορά του ΆργουςΗ Υπόστυλη ΑίθουσαΗ Βόρεια Στοά και το Θέατρο της ΑγοράςΤο ΗρώονΗ Νότια Στοά και η ΠαλαίστραΔρόμος ΣταδίουΗ Θόλος και το Νύμφαιο της ΑγοράςΤο Μνημείο DΟ Αγωγός της ΑγοράςΤο Μνημείο MΗ Λάρισα και το ΚάστροΟ Λόφος του Προφήτη Ηλία (η Ασπίδα)-Δειράς-Οι Προϊστορικοί ΧρόνοιΙερό Αθηνάς Οξυδερκούς και Απόλλωνα ΔειραδιώτηΤο Κριτήριο, το Νυμφαίο και το ΥδραγωγείοΟικία ΓόρδωνοςΟικία του στρατηγού Δ.ΤσώκρηΗ Οικία ΔιαμαντοπούλουΟι Θέρμες ΑΤο ΩδείονΤο Τετράγωνο Νυμφαίο Πυραμίδα-Ελληνικό ΑΡΓΟΣ - Το Άργος
Η σύγχρονη πόλη του Άργους εκτείνεται στην πεδινή περιοχή που οριοθετείται στα δυτικά από τους λόφους της Λάρισας και του Προφήτη Ηλία, της λεγόμενης Ασπίδας, και στα βόρεια και ανατολικά από την κοίτη του χειμάρρου Χαράδρου ή Ξεριά.
Η συνεχής ανθρώπινη παρουσία, από τη Νεολιθική εποχή, πριν από 5.500 χρόνια, κατατάσσει το Άργος στους μακροβιότερους ιστορικούς τόπους της Ελλάδας.
Τα σημαντικά μνημεία που σώθηκαν ως τις μέρες μας, οι ιστορικές μαρτυρίες αλλά και η πλούσια μυθολογική παράδοση διαγράφουν το ρόλο που έπαιξε διαχρονικά.
Κυριότερες εποχές ακμής του Άργους θεωρούνται η ύστερη Μεσοελλαδική και η πρώιμη Μυκηναϊκή εποχή, δηλαδή από τον 17ο έως τον 16ο αι. π.Χ., τότε που το Άργος αποτελούσε το ισχυρότερο κέντρο της Αργολίδας, πριν την ίδρυση των μυκηναϊκών ανακτορικών κέντρων στις Μυκήνες και την Τίρυνθα, αλλά και η Γεωμετρική εποχή, δηλαδή τον 9ο και 8ο αι. π.Χ. που συνδέεται με τη βασιλεία του Φείδωνος και τη δημιουργία της πόλης. Επίσης σημαντική είναι και η περίοδος της Ρωμαιοκρατίας, από τον 1ο αι. π.Χ. μέχρι τον 3ο αι. Μ.Χ. με τα εντυπωσιακά δημόσια κτίρια στην περιοχή της Αγοράς και του Θεάτρου.
Τη Βυζαντινή Εποχή το Άργος αποτελούσε τμήμα του θέματος της Πελοποννήσου με πρωτεύουσα την Κόρινθο. Από τον 9ο αι. μέχρι τα μέσα του 15ου αιώνα η πόλη γνώρισε ημέρες ευημερίας και μάλιστα το 1189 έγινε μητρόπολη. Η περίοδος της Τουρκοκρατίας ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την πόλη, η οποία καταστράφηκε το 1397 και το 1463. Από το 14ο αι. έως το 1821 η κυριαρχία στο Άργος εναλλασσόταν μεταξύ Ενετών και Τούρκων. Στις 23 Μαρτίου 1821 η πόλη του Άργους, σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης και σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Εδώ ξεκίνησαν οι εργασίες της Α΄ Εθνοσυνέλευσης (1821), η οποία τελικά έγινε στην Νέα Επίδαυρο, καθώς και οι εργασίες της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης (1829).
Στο Άργος παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο στρατηγός Ι. Μακρυγιάννης, όπου και άρχισε τη συγγραφή των Απομνημονευμάτων του.
Μετά την Απελευθέρωση και έως σήμερα το Άργος αναδεικνύεται σε βιομηχανικό, εμπορικό, αγροτικό και πολιτιστικό κέντρο.