engritdefrΤο ΆργοςTo ΔημαρχείοΣιδηροδρομικός ΣταθμόςΗ Δημοτική Αγορά Μέγαρον ΚωνσταντόπουλουΜέγαρο ΤρικούπηΔημοτικό Σχολείο ΚαποδίστριαΚτήριο Ξηνταρόπουλου Στρατώνες ΚαποδίστριαΝαός Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Ναός Αγίου ΚωνσταντίνουΝαός Κοιμήσεως της ΘεοτόκουΝαός Παναγίας Πορτοκαλούσας (Κατακεκρυμμένη)Η Παναγία του ΚάστρουΟ Καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και η Κεντρική ΠλατείαΤο Κεφαλάρι και ο Ποταμός ΕρασινόςΤο Αρχαιολογικό Μουσείο (Καλλέργειο)Η Πλατεία Δικαστηρίου Η Λαϊκή ΑγοράΤο Αρχαίο ΘέατροΣεραπείο-Ασκληπείο-Θέρμες ΑΤο Θέατρο με τα Ευθύγραμμα ΕδώλιαΤο Ιερό της Αφροδίτης Η Αρχαία Αγορά του ΆργουςΗ Υπόστυλη ΑίθουσαΗ Βόρεια Στοά και το Θέατρο της ΑγοράςΤο ΗρώονΗ Νότια Στοά και η ΠαλαίστραΔρόμος ΣταδίουΗ Θόλος και το Νύμφαιο της ΑγοράςΤο Μνημείο DΟ Αγωγός της ΑγοράςΤο Μνημείο MΗ Λάρισα και το ΚάστροΟ Λόφος του Προφήτη Ηλία (η Ασπίδα)-Δειράς-Οι Προϊστορικοί ΧρόνοιΙερό Αθηνάς Οξυδερκούς και Απόλλωνα ΔειραδιώτηΤο Κριτήριο, το Νυμφαίο και το ΥδραγωγείοΟικία ΓόρδωνοςΟικία του στρατηγού Δ.ΤσώκρηΗ Οικία ΔιαμαντοπούλουΟι Θέρμες ΑΤο ΩδείονΤο Τετράγωνο Νυμφαίο Πυραμίδα-Ελληνικό ΑΡΓΟΣ - Σεραπείο-Ασκληπείο-Θέρμες Α
Πολύ κοντά στο μεγάλο θέατρο του Άργους, στα νοτιοανατολικά του, διατηρείται ακόμα και σήμερα ένας πανύψηλος πλινθόκτιστος τοίχος, ύψους 11μ., που ανήκει στις ρωμαϊκές θέρμες, ένα μεγάλο λουτρικό συγκρότημα που ιδρύθηκε στη θέση ενός Ιερού αφιερωμένου στο Θεό Σάραπι.
Η λατρεία του Σάραπι, αιγυπτιακής θεότητας, εισήχθηκε στον ελλαδικό χώρο γύρω στο 280 π.Χ. από τον Πτολεμαίο Α΄ Σωτήρα, διάδοχο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στη χθόνια αυτή θεότητα συγκεράσθηκαν αρχαιότεροι ελληνικοί και αιγυπτιακοί θεοί όπως ο Πλούτωνας, ο Ασκληπιός, ο Άμμων – Δίας και ο Νείλος.
Το Σαραπείο που ιδρύθηκε το 100 μ.Χ. σε άμεση γειτνίαση με το μεγάλο θέατρο υπήρξε το πιο σημαντικό κτίριο στο Άργος κατά τη ρωμαϊκή εποχή. Είχε την μορφή μιας μεγάλης περίστυλης αυλής με τρεις αίθουσες κατά μήκος της δυτικής πλευράς της και μια μεγάλη αίθουσα που απέληγε σε αψίδα. Στο εσωτερικό της υπήρχε κρύπτη που συνδεόταν με ένα υπόγειο διάδρομο και περιείχε τρεις πώρινες σαρκοφάγους.
Κατά την εποχή του αυτοκράτορα Αδριανού δηλαδή μεταξύ του 117 και 136 μ.Χ.,ένα λουτρικό συγκρότημα και θεραπευτήριο, ένα Ασκληπιείο δηλαδή, εγκαταστάθηκε στην ίδια θέση και ο θεραπευτής θεός Ασκληπιός αντικατέστησε το Σάραπι.