engritdefrΤο ΆργοςTo ΔημαρχείοΣιδηροδρομικός ΣταθμόςΗ Δημοτική Αγορά Μέγαρον ΚωνσταντόπουλουΜέγαρο ΤρικούπηΔημοτικό Σχολείο ΚαποδίστριαΚτήριο Ξηνταρόπουλου Στρατώνες ΚαποδίστριαΝαός Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Ναός Αγίου ΚωνσταντίνουΝαός Κοιμήσεως της ΘεοτόκουΝαός Παναγίας Πορτοκαλούσας (Κατακεκρυμμένη)Η Παναγία του ΚάστρουΟ Καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και η Κεντρική ΠλατείαΤο Κεφαλάρι και ο Ποταμός ΕρασινόςΤο Αρχαιολογικό Μουσείο (Καλλέργειο)Η Πλατεία Δικαστηρίου Η Λαϊκή ΑγοράΤο Αρχαίο ΘέατροΣεραπείο-Ασκληπείο-Θέρμες ΑΤο Θέατρο με τα Ευθύγραμμα ΕδώλιαΤο Ιερό της Αφροδίτης Η Αρχαία Αγορά του ΆργουςΗ Υπόστυλη ΑίθουσαΗ Βόρεια Στοά και το Θέατρο της ΑγοράςΤο ΗρώονΗ Νότια Στοά και η ΠαλαίστραΔρόμος ΣταδίουΗ Θόλος και το Νύμφαιο της ΑγοράςΤο Μνημείο DΟ Αγωγός της ΑγοράςΤο Μνημείο MΗ Λάρισα και το ΚάστροΟ Λόφος του Προφήτη Ηλία (η Ασπίδα)-Δειράς-Οι Προϊστορικοί ΧρόνοιΙερό Αθηνάς Οξυδερκούς και Απόλλωνα ΔειραδιώτηΤο Κριτήριο, το Νυμφαίο και το ΥδραγωγείοΟικία ΓόρδωνοςΟικία του στρατηγού Δ.ΤσώκρηΗ Οικία ΔιαμαντοπούλουΟι Θέρμες ΑΤο ΩδείονΤο Τετράγωνο Νυμφαίο Πυραμίδα-Ελληνικό ΑΡΓΟΣ - Ο Λόφος του Προφήτη Ηλία (η Ασπίδα)-Δειράς-Οι Προϊστορικοί Χρόνοι
Ο λόφος του Προφήτη Ηλία, η λεγόμενη Ασπίς, κατοικήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της Νεολιθικής εποχής, δηλαδή από το 3.500 π.Χ.
Κατά τη Μεσοελλαδική εποχή, δηλαδή την περίοδο 2000-1600 π.Χ., δημιουργήθηκε εδώ ένας οργανωμένος οικισμός, έκτασης 20.000 τ.μ., με τέ4σσερεις οικοδομικές φάσεις.
Στην τρίτη φάση, που αφορά στην περίοδο 1800 με 1700 π.Χ., χρονολογούνται ένα αψιδωτό και δύο ορθογώνια σπίτια.
Κατά την τέταρτη φάση, δηλαδή την περίοδο 1700-1600 π.Χ. ένα συγκρότημα ορθογώνιων κτηρίων που κτίστηκε στην περιφέρεια του οικισμού λειτούργησε ως οχυρωματικός περίβολος για την προστασία των κατοίκων. Ο οικισμός εγκαταλείφθηκε στις αρχές της Μυκηναϊκής εποχής κατά το 1600 π.Χ., όταν οι άνθρωποι για τις δραστηριότητές τους επέλεξαν την πεδινή έκταση στα ανατολικά του λόφου.
Στο διάσελο ανάμεσα στους δύο λόφους, που ονομάζεται Δειράδα, κατά την πρώιμη Μυκηναϊκή εποχή δηλαδή γύρω στα 1500 π.Χ., οργανώθηκε ένα νεκροταφείο που χρησιμοποιήθηκε μέχρι το τέλος της ύστερης εποχής του Χαλκού, για περίπου 400 χρόνια. Εκτός από 40 θαλαμωτούς τάφους περιελάμβανε και 30 τάφους λαξευμένους στο φυσικό βράχο.