engritdefrΤο ΆργοςTo ΔημαρχείοΣιδηροδρομικός ΣταθμόςΗ Δημοτική Αγορά Μέγαρον ΚωνσταντόπουλουΜέγαρο ΤρικούπηΔημοτικό Σχολείο ΚαποδίστριαΚτήριο Ξηνταρόπουλου Στρατώνες ΚαποδίστριαΝαός Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Ναός Αγίου ΚωνσταντίνουΝαός Κοιμήσεως της ΘεοτόκουΝαός Παναγίας Πορτοκαλούσας (Κατακεκρυμμένη)Η Παναγία του ΚάστρουΟ Καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και η Κεντρική ΠλατείαΤο Κεφαλάρι και ο Ποταμός ΕρασινόςΤο Αρχαιολογικό Μουσείο (Καλλέργειο)Η Πλατεία Δικαστηρίου Η Λαϊκή ΑγοράΤο Αρχαίο ΘέατροΣεραπείο-Ασκληπείο-Θέρμες ΑΤο Θέατρο με τα Ευθύγραμμα ΕδώλιαΤο Ιερό της Αφροδίτης Η Αρχαία Αγορά του ΆργουςΗ Υπόστυλη ΑίθουσαΗ Βόρεια Στοά και το Θέατρο της ΑγοράςΤο ΗρώονΗ Νότια Στοά και η ΠαλαίστραΔρόμος ΣταδίουΗ Θόλος και το Νύμφαιο της ΑγοράςΤο Μνημείο DΟ Αγωγός της ΑγοράςΤο Μνημείο MΗ Λάρισα και το ΚάστροΟ Λόφος του Προφήτη Ηλία (η Ασπίδα)-Δειράς-Οι Προϊστορικοί ΧρόνοιΙερό Αθηνάς Οξυδερκούς και Απόλλωνα ΔειραδιώτηΤο Κριτήριο, το Νυμφαίο και το ΥδραγωγείοΟικία ΓόρδωνοςΟικία του στρατηγού Δ.ΤσώκρηΗ Οικία ΔιαμαντοπούλουΟι Θέρμες ΑΤο ΩδείονΤο Τετράγωνο Νυμφαίο Πυραμίδα-Ελληνικό ΑΡΓΟΣ - Το Ωδείον
Ύστερα από πέντε αιώνες λειτουργίας του θεάτρου με τα ευθύγραμμα εδώλια, στην θέση του θα δημιουργηθεί το Ωδείο της πόλης. Προς τα τέλη του 1ου αιώνα μ.Χ. το θέατρο αποκτά στεγασμένη μορφή και μετατρέπεται σε Ωδείο διατηρώντας το ορθογώνιο αρχικό σχήμα του. (Ωδείο Ι)
Για τους θεατές οικοδομείται το κοίλο με διάμετρο 50μ. σε ημικυκλική μορφή. Χωρίζεται με ομόκεντρους διαδρόμους – διαζώματα στο άνω και κάτω κοίλο. Η πρόσβαση των θεατών στο άνω κοίλο γινόταν από ένα διάδρομο στα βόρεια και μια κλίμακα στα νότια του κτηρίου. Το κάτω κοίλο διέθετε μία κεντρική κλίμακα καθώς και δύο άλλες μια στο κάθε άκρο του.
Το πρώτο οικοδόμημα του Ωδείου (Ωδείο Ι) διέθετε μια μικρή σε μέγεθος ημικυκλική ορχήστρα διαμέτρου 9,5μ. και λογείο, το pulpitum, ένα υπερυψωμένο επίπεδο χώρο όπου έπαιζαν οι υποκριτές. Η πρόσβαση στο χώρο των παραστάσεων γινόταν από τις παρόδους, δύο ξεχωριστούς διαδρόμους εισόδου – εξόδου, μία στα βόρεια και μία στα νότια.
Κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ. το κτίριο μετασκευάστηκε και το κοίλο πήρε την οριστική ημικυκλική του μορφή (Ωδείο ΙΙ). Ομόκεντροι διάδρομοι – διαζώματα και τρεις ακτινωτές κλίμακες το διαχώριζαν σε κερκίδες, διευκολύνοντας την διακίνηση των θεατών. Τα εδώλια δομημένα με οπτοπλίνθους ήταν επιχρισμένα, ενώ τα δάπεδα των διαζωμάτων κάλυπταν μωσαϊκά με φυτικό διάκοσμο.
Η σκηνή είχε βάθος 5,95μ. και το προσκήνιο, το scaenae frons, σχημάτιζε τρεις κόγχες, μία κεντρική και δύο στα άκρα. Οι πάροδοι κι αυτές κτισμένες με οπτοπλίνθους σχημάτιζαν καμάρες και αντιστοιχούσαν στις απολήξεις του διαζώματος.
Το Ωδείο του Άργους με χωρητικότητα 1800 θεατών φιλοξενούσε μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις. Επειδή ήταν μικρό και στεγασμένο, πρέπει να είχε καλύτερη ακουστική από το μεγάλο θέατρο.